На Преображење КСС поделило помоћ у пет села намесништва посавског

Почетком јула прошле године у црквену продавницу при храму Силаска Светог Духа на апостоле Коло српских сестара је поставило „корпу солидарности“ . Идеја сестара је била да веран народ својим прилогом у виду хране, хемије и школског прибора помогне у раду Кола, како би у континуитету у току целе године сестре могле да организују даривања за потребите.

На Илиндан прошле године сестре су обрадовале чак 48 малишана школским прибором. Шеснаест породица из села Ушће, Љубинић и Јошева је добило пакете који су садржали поред школског прибора и храну и хемију.

Почетком августа ове године, сестре су позвале веран народ да својим прилогом помогне у планираном даривању породица из села Пироман, Бровић, Трстеница,Стублине и Велико Поље.
До Преображења сестре су свакодневно вредно прикупљале прилоге и након тога приступиле паковању пакета, наменски за сваку породицу.
Спискове породица, али и помоћ сестрама у подели, свесрдно су пружили свештеници чија су ова села и парохија.
Овога пута обрадовале смо 30 породица. Пакете смо предали породицама од којих су неке имале и деветоро деце, самохраним родитељима, социјално угроженима, али нисмо заборавили ни старе и болесне суграђане.

Обреновчани су показали да су били и остали људи великог срца.

Слава Богу!

Председница КСС-а Рената Марковић

На Преображење КСС поделило помоћ у пет села намесништва посавског