Коло српских сестара „Света Петка“ наградило најбоље ученике

Ова година је за чланице Кола српских сестара почела радно, поље хуманитарног деловања се шири, идеје чланицама не недостају, даривања су разнолика а драги Господ помаже да се све замишљено и реализује.

Како се ближио крај школске године сестре су приступиле организацији планираног даривања за све ученике обреновачких основних и средњих школа који су носиоци „Вукове дипломе“, а посебно су били награђени ђаци генерација сваке школе намесништва посавског.

Наиме, КСС је сваком носиоцу „Вукове дипломе“ доделило капитално дело нашег Светог Николаја, „Охридски пролог“, које се иначе назива и „Српско Јеванђеље“. Сваком ђаку генерације подарило је поред „Охридског пролога „ и икону Светог Владике Николаја Велимировића.

Парохијски дом је данас био испуњен до последњег места. Позиву сестара су се одазвали како награђени ученици, тако и њихове разредне старешине, директори школа, вероучитељи, свештенство и понеки родитељ.

Окупљенима се најпре обратио о.Александар Вучај нагласивши да све оно што је вазано за школу и за образовање, црква свим својим бићем благосиља, подржава, охрабрује и моли Господа Бога да свима онима који желе да се усавршава и образује, да крила, да их напуни Духом Светим да им да снагу, храброст и упорност да истрају.
Свака од сестара је даривала ученике једне од школа. Укупно је даривано 73. деце која се могу похвалити књижицама у којима су све петице.

Настојатељ манастира Грабовац о.Андреј је сестрама указао част и са задовољством прихватио позив,тиме им испунивши жељу да управо он дарује ђаке генерације, њих шеснаесторо, сваке од школа.

Сестре су припремиле трпезу љубави за све присутне.

Обраћајући се присутнима, председница КСС-а госпођа Рената Марковић је изразила посебну захвалност вероучитељима, који си овога пута били спона између школа и КСС-а, доставили потребне спискове и обавестили све ученике. Координатор за веронауку г. Владан Нешковић је заблагодарио сестрама на вредним поклонима који су намењени духовном васпитању деце али и на подршци у развоју Православне Веронауке у школама.

Слава Богу на свему и за све!