Нови сјај дома Светосаваца

У последњих неколико месеци чланови Светосавске омладинске заједнице су се потрудили да од својих просторија направе дом.

Централна просторија је огњиште заједнице, било да је реч о састанцима и договорима или просто дружењу и окупљању у породичној атмосфери.

У кухињи се кувају напици за чашицу разговора или спремају палачинке, припремају грицкалице за гледање филмова, за шта год се чланови договоре.

Светосавска омладинска заједница има у свом дому велики број књига, углавном духовне и историјске тематике, које наши чланови слободно узимају и читају.

Наша библиотека садржаће књиге разноликих жанрова. Наравно, бесплатно је доступна сваком члану.

Поред читања, гледање филмова је једна од омиљених заједничких активности у којима Светосавци уживају. 

Радионице декупажа се реализују како би се припремили украсни и употребни предмети, који се поклањају у хуманитарним акцијама. У оквиру радионица се дружи, слика и увек научи понешто ново.

Светосавци одлазе на Литургије заједно и међусобно се подржавају.

Ходочасничка путовања омогућавају да се обиђу манастири широм земље и упозна наша богата историја.

Најбитнији део дома СОЗ- а је капела посвећена Владици Николају, где се два пута месечно наизменично читају акатисти Светом Сави и Светом Владици Николају.

Претходних дана Созовци су се потрудили да посаде цвеће и уреде двориште, те припреме га за окупљања током лепог времена, будући да је оно годинама било препознатљиво као место окупљања и дивних дешавања.

У времену отуђености, наплате сваког садржаја и сумње у све што се деци нуди, СОЗ жели да позове све младе људе да буду део  заједнице и да знају да су им врата у Улици војводе Мишића број 30 увек отворена.