Свечано прослављена прва храмовна слава у Цркви Светог великомученика Георгија у Ушћу

У Цркви Светог великомученика Георгија у Ушћу 6. маја 2023. године први пут је свечано прослављена храмовна слава- Ђурђевдан.

Светом Литургијом је началствовао јеромонах Андреј, настојатељ манастира Грабовац, уз саслуживање старешине Храма Светог Георгија јереја Марка Рафаиловића. У празничној беседи отац Андреј је рекао да је градња храма  у исто време и духовно узрастање народа. 

– Сваки велики рад захтева велики број људи, а у свему томе вас води љубав Христова, која вас обједињује у Цркви око Христа Господа. То смо и видели данас кроз вашу децу, коју сте довели да причестите и приведете Христу на васпитање и спасење. Ви сте овде изузетно вредан народ, који уз организацију вашег свештеника  завршисте цркву Божију, а ево видим да је и крст припремљен за освећење. Нека Вам Бог и Свети великомученик Георгије помогну да у потпуности завршите храм, који ће остати за сву вечност овде на земљи вама и вашој деци- поручио је јеромонах Андреј.

Након Свете Литургије приређена је трпеза љубави. Свечаности су присуствовали и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и директор Термоелектране “Никола Тесла“ Б Александар Илић. 

Биљана Марковић