Епископ Исихије посетио Дом здравља и уручио Архипастирску грамату служби Хитне медицинске помоћи

Како је Великог четвртка установљена Тајна вечера- Света Литургија, сабрање верног народа да би се молио Богу и изражавао љубав према Њему и ближњима, на шта је указао Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије на Светој Литургији, данашњи дан је сјајна прилика да се та љубав према ближњима покаже, а онима који то чине целе године упуте благослови и признања. Вођен пастирском бригом, Владика Исихије, у пратњи ђакона Момчила Димитријевића, данас је посетио Дом здравља Ваљево и службу Хитне медицинске помоћи. Са великом радошћу дочекали су их директорка Дома здравља др Јасмина Јевтић, начелник хитне службе др Дејан Бранковић и начелник гинеколошке службе др Милан Мирковић. За несебичан труд и на делу исказану љубав и човекољубље и несебичну помоћ онима којима је потребна, Владика Исихије уручио је Архипастирску грамату служби Хитне медицинске помоћи, а запосленима (њих 55) у име Епархије ваљевске даривао летње униформе. 

У име колектива хитне службе, Владики Исихију захвалност је изразио начелник др Дејан Бранковић.

  • Почаствовани смо што Епархија ваљевска препознаје наш рад и све оно што смо чинили, чинимо и чинићемо за здравље наших суграђана. Када смо октобра прошле године збринули повређене у несрећи на брани Стубо Ровни, спречили смо да последице буду много веће. О томе су писали сви медији у земљи и региону. Драго нам је што Црква то препознаје и од срца захваљујемо- рекао је др Дејан Бранковић.

Радост је што овог светог дана можемо овде да се окупимо и да вам дамо подршку и подсећање да смо ми заједнички на једном задатку, који користи читавој заједнци, рекао је Владика Исихије.

  • И ми и ви смо служитељи, а највећи позив човека јесте да служи свом ближњем. То је једино што човеку може да да смисао живота и да му испуни живот. Да заиста осети вредност и дарове, које је добио од Бога, користи у славу Богу и на помоћ ближњима. Догађај који је повод нашег окупљања (подвиг хитне службе у Стубо Ровнима) јесте најистакнутији и највидљивији пример ваше службе, али ми смо веома свесни да је ваша служба дискретна и ненаметљива. Молимо се Господу да вам да снаге- поручио је Владика Исихије, благосиљајући запослене у хитној служби, чије је прегалаштво спасило много живота.

Сусрет је протекао у срдачном разговору Владике Исихија са руководством и запосленима у Дому здравља, обиљу узајамног благодарја и жеље да се у добру и радости прослави долазећи празник Васкрсења Господњег.

Ј. Ј.