Ученици Техничке школе финалисти „Православне слагалице“ из другог ваљевског намесништва

Дана 21. марта 2023 године одржано је полуфинално такмичење квиза „Православна слагалица“ ученика средњих школа за друго ваљевско намесништво. Домаћин такмичења била је Пољопривредна школа са домом ученика у Ваљеву. Учесници су били Техничка школа ( Ивана Марјановић, Јован Планић, Никола Павловић и Марија Бајић са вероучитељом Владимиром Ракићем), Медицинска школа ( Анастасија Николић, Кристина Миљанић, Милица Адамовић и Аница Ристивојевић са вероучитељом Александром Павићем) и Пољопривредна школа ( Јелена Арсић, Јован Мојсиловић и Милош Пуач са вероучитељом Душком Перићем). Пре почетка такмичења, присутнима се обратио директор школе Милан Гајић, поздравним речима ученицима, вероучитељима и свима који су били део овог лепог догађаја.
–  Посебно ми је задовољство да се овај квиз знања из православне веронауке у нашој школи одржава са ове три школе са којима имамо изузетну сарадњу. Драго ми је што сте ви изабрани као најбољи ученици са највише знања и залагања за овај предмет, који је јако битан у вашем школовању и вашем духовном узрастању. Радује ме чињеница да сте, поред осталих знања које треба да стекнете, изабрали православну веронауку кроз коју стичемо знање о Богу, јер без Божијег благослова нам нема опстанка ни даљег развоја и напретка. Зато, будите посвећени и овај предмет изучавајте како треба и негујте православне вредности онако како су то радили наши преци, да би сте и ви тако пренели својој деци, унуцима и праунуцима, да наставе правим путем, а то је Божији пут- поручио је директор Гајић, пожелевши много успеха учесницима квиза.
Ученици су показали висок ниво знања о чему говори неизвесност у бодовима до пред сам крај квиза, када су се истакли ученици Техничке школе, који су победили у овом полуфиналу и тако себи обезбедили место у финалном такмичењу. Након завршетка такмичења ученици су са својим професорима наставили дружење у трпезарији дома ученика, где им је уприличен ручак.
Душко Перић, вероучитељ