Епископ ваљевски г. Исихије: Светом Литургијом већ живимо живот будућег века

У организацији Епархије шабачке, 21. марта 2023. године, у Свечаној сали Шабачке гимназије, одржано је треће предавање великопосног циклуса „Исповест и причешће“.

Предавање је одржао Епископ ваљевски г. Исихије на тему „Исповест и причешће у животу савременог човека“, а у присуству Преосвећеног Епископа шабачког г. Јеротеја, настојатеља Светоархангелске обитељи манастира Ковиљ, јеромонаха Харитона, уважених професора Православног Богословског факултета у Београду, презвитера проф. др Драгана Карана и протођакона проф. др Драгана Радића. Предавању је присуствовало свештенство ваљевске и шабачке Епархије, као и многобројни народ Шапца и околине.

„Данас имамо проблем самоће и одвојености од ближњег више него у претходним генерацијама када су људи били упућенији једни на друге и када су делили и најосновније вредности. Савремен човек је учаурен у своје светове, отуђен од било каквих људских интеракција. Зато исповедањем грехова и покајањем се миримо са Црквом, приступамо причешћу и добијамо благодат Божију да живимо у заједници Цркве Христове.“

Уводничар и модератор дискусије након предавања био је јереј Никола Ковачевић, свештеник Саборног храма у Шапцу.

Следеће предавање одржаће се 28. марта 2023. године, када ће предавач бити Епископ зворничко-тузлански г. Фотије.

Преузето са сајта Епархије шабачке