Ваљевски гимназијалци победници „Православне слагалице“

Дана 20. марта 2023.године у Ваљеву је први пут одржан квиз за средњошколце „Православна слагалица“, у организацији Епархије ваљевске, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Исихија. Квиз је водио координатор за веронауку у Епархији ваљевској јереј Јован Новитовић.

Овај квиз се годинама уназад веома успешно организује за ученике основних школа, те је одлучено  да се од ове године у квизу „Православна слагалица“ такмиче и ученици средњих школа са подручја наше епархије. 

Учешће у данашњем квизу су узели ученици Економске школе: Петар Петровић, Марија Агнес Рељић и Алекса Симеуновић (ментор вероучитељ Милан Јанковић), затим ученици Музичке школе: Теодора Радовић, Марија Малиџан и Димитрије Михаиловић (ментор вероучитељ Немања Арсеновић) и ученици Ваљевске гимназије: Василије Трипковић, Душан Јаковљевић и Аница Петровић (ментори Бранка Јевтић- Стојановић и јереј Драган Станојевић).

Квиз је протекао у пријатељској атмосфери и тимови су подржавали једни друге кроз све делове слагалице.

Победила је екипа Ваљевске гимназије и они ће бити учесници финала квиза „Православна слагалица“, који ће у наредном периоду бити одржан у Ваљевској гимназији, са финалистима, средњошколцима са територије целе Епархије ваљевске.