Гимназијалци однели победу у „Православној слагалици“ у тамнавском намесништву

У Техничкој школи Уб одржано је такмичење у знању из области верске наставе под називом „Православна слагалица“. Реч је квизу  који је конципиран као популарни квиз са телевизије „Слагалица“. 

Ово је прва година да се квиз приређује за средњошколце, за разлику од основних школа које се такмиче годинама.  Учествовали су ученици трију школа: Техничке школе Лајковац и Техничке школа Уб, које је за такмичење припремио вероучитељ Стефан Ђурић, као и ђаци Гимназије „Бранислав Петронијевић“ Уб, предвођени вероучитељицом Маријаном Додовић. Модератор је био јереј Драган Станојевић, аутор игара које чине квиз . Присуствовали су јереј Јован Новитовић, секретар Епархијског одбора за веронауку, и јереј Иван Јовановић. 

Сваки вероучитељ је направио селекцију међу ученицима и одабрао троје најбољих.

Ученици су показали богато знање из веронауке и велику мотивисаност да победе. Атмосфера је била такмичарска, а истовремено и другарска. Знање се није могло измерити, јер су се сви ученици приремили и дали све од себе да покажу максимум. У финишу су одлучиле нијансе и победу је однела екипа  Гимназије „Бранислав Петронијевић“, коју су чинили ученици : Милица Рикановић, Анастасиа Леповић и Никола Ватазевић.

Сви ученици, као и директори школа, су добили поклоне у знак захвалности за учествовање, а победници су се пласирали у наставак такмичења.