Коло српских сестара за Божић припремило чак три даривања

Из порте Светотројичног храма, 5. јануара Коло српских сестара Света Петка је испратило чак три даривања. Вредно су сестре прикупљале помоћ током претходна два месеца. Свесрдну помоћ су и овога пута имале од великог броја обреновачких привредника и верног народа.

Већински део прикупљених артикала је послат нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Помоћ је упућена у народне кухиње у Епархији рашко- призренској. Укупно је послато 8.700 артикала, односно 5,5т намирница. Послата је 1т брашна, 700кг шећера, 500л уља, 600л сока, 300л сирћета, 400 макарона, 300 шпагета, 200 резанаца, 200 гриза, 200 паленти, 300кг соли, 200 зачина Ц, 120 пасуља, 200 пшенице, 200кг пиринча, 300 чајева, 400 лед сијалица и преко 3.000 артикала хемије. У раним јутарњим часовима је пристигао камион из епархије које су сестре са својим породицама уз осмех и шалу напуниле припремљеним производима.

Ове године као и претходне, када су даривале породице чији су домови страдали услед земљотресе у горњо- карловачкој епархији, само су утврдиле да је црква један организам и када страда један део тада страдају сви, и баш тада сви требамо да се трудимо да помогнемо тамо где је најпотребније.

Друго даривање је намењено Школи за основно образовање одраслих. Тридесет пакета који су садржали храну и хемију је преузео директор Милош Јордановић и овом приликом изразио велику захвалност у име најугроженијих полазника којима ће уручити помоћ.

Најслађе даривање је припремљено за наше најмлађе вернике. Сестре су припремиле 50 пакетића које су и украсиле у духу предстојећег празника. Пакетиће су уручиле игуману манастира Св. Николе у Грабовцу јеромонаху Андреју који ће их поделити дечици која се буду окупила на пијукању на Бадњи дан.

Радујте се!

Председница КСС
Рената Марковић

Преузето са сајта Цркве у Обреновцу