Предбожићне активности ПНХЗ „Воздвиженије Часног Крста“

Чланови Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженије Часног Крста“ при Храму Покрова Пресвете Богородице, и ове године, за Божићне празнике припремају разне дарове за сву браћу и сестре о којима се старају током године. Али, пре него што наступе празнични дани, ваљевски богомољци, предвођени духовником протојерејем – ставрофором Милинком Јовићем, пружили су помоћ потребитима у околини Ваљева и Дому за децу и одрасле са посебним потребама у Сремчици. 

На позив председника Месне заједнице Станина река Слободана Петровића, ПНХЗ је посетила мештанина Живадина Вуковића, који због болести живи у тешким условима. Како би му мало улепшали долазећи празник, чланови братства даривали су му нови шпорет, гардеробу и храну. Посебну радост за њега представљао је разговор и прилика да са неким подели своју суморну свакодневицу.

Породица Петровић из Доњих Лесковица, у којој живи четворо деце, остала је без свог хранитеља, оца Душана, који је млад због болести преминуо. Помоћи сваке врсте се веома радују, а од ПНХЗ овога пута стигли су пакети хране и школског прибора, одећа и обућа, као и пакетићи за празник. Према речима проте Милинка Јовића, братство ће се потрудити да им до пролећа реновира кућу, те створи боље услове за живот и одрастање малишана. Претпразничне активности заокружила је посета Дому за децу и одрасле са посебним потребама у Сремчици. У сарадњи са Удружењем „Загрљај“, које се такође стара о овим рањивим друштвеним групама, ПНХЗ „Воздвиженије Часног Крста“ обезбедила је и допремила одећу, обућу и пакетиће за око 300 штићеника установе у приградском насељу Београда. Директорка др Марина Видојевић заблагодарила је гостима из Ваљева и позвала да и убудуће сарађују, заједнички реализују неке активности од значаја за потребите.

Ј. Ј.