Свечано прослављена храмовна слава у Љубинићу

Свети великомученик Димитрије, храмовна слава у Љубинићу, свечано је прослављен 8.новембра 2022. године.

Свечаност је почела у навечерје празника. Вечерње богослужење је служио јереј Петко Влаховић, уз саслужење свештеника посавског намесништва. Свету Литургију на дан празника служио је архијерејски намесник посавски протонамесник Слободан Илић, уз саслужење свештеника посавског намесништва.

У празничној беседи, отац Слободан Илић  је честитао славу парохијанима Љубинића и њиховим гостима, изразивши радост због њиховог доласка у храм у великом броју.

  • Радује ме у коликом броју сте се окупили овде у вашој цркви да прославите храмовну славу. Велики број деце се причестио и то је лепо и богоугодно. Обнављањем храма, народ се све више укључује у активни живот цркве што се и види данас овде. Нека Вам Бог и Свети великомученик Димитрије  помогну да истрајете на путу обнове вашег храма- рекао је протонамесник Слободан Илић и заблагодарио учесницима литургијског сабрања. 

У наставку свечаног дана за све госте је приређена трпеза љубави, коју је благословио архијерејски намесник посавски протонамесник Слободан Илић, пожелевши домаћинима и верном народу срећну славу и дуг живот и рад, уз Божији благослов и благослов Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија. 

јереј Марко Рафаиловић