Богомољачко братство Осечине прославило свог небеског покровитеља

     У Храму Вазнесења Господњег у Осечини верници из Подгорине прославили су своју братствену славу Светог Димитрија Солунског – Митровдан. Уз присуство великог броја верника, Светом Литургијом је началствовао архијерејски намесник подгорски протонамесник Велимир Крстић, уз саслуживање протојереја- ставрофора Милинка Јовића, духовника
богомољачког братства при Покровском храму у Ваљеву, и умировљених свештеника из Осечине и Ваљева. У надахнутој беседи отац Милинко Јовић је указао на величину и подвиг Светог Димитрија, на које ми данас треба да се угледамо.

    После Свете Литургије је пререзан славски колач и приступило се трпези љубави, коју су за госте са разних страна припремили чланови братства на челу са духовником оцем Зораном Јаковљевићем. Богату трпезу љубави улепшала је пригодна беседа протојереја-ставрофора Љубисава Аџића.
Братство при осечанском храму је основао Свети Николај Велимировић, препознавши потенцијал верника ових крајева, чији плодови су и данас видљиви. Ова богомољачка заједница је прошла кроз тешка времена и опстала. Зато данас захваљујемо Светом великомученику Димитрију што нас је чувао и данас опет овде сабрао – поручио је о.Љубисав Аџић.
Братственој слави присуствовао је и председник Општине Осечина Никола Томић заједно са целим руководством општине.

Милован Стевановић, вероучитељ