Свечано прослављена храмовна слава у Јошеви

Свети Киријак Отшелник храмовна слава у Јошеви свечано је прослављена 12.октобар 2022. године.

Свечаност је почела у навечерје празника, где је вечерње богослужење служио протојереј-ставрофор Дарко Павловић, уз саслужење свештеника посавског намесништва. Свету Литургију на дан празника служио је протојереј Небојша Спасојевић, уз саслужење свештеника посавског намесништва.

У празничној беседи отац Небојша Спасојевић је истакао да саборно окупљање народа у цркви својој је одлика јединства човека и Бога. 

  • Изузетно вредан народ села Јошеве из љубави према Богу саградио је за веома кратко време овај прелеп храм, посвећен светитељу који се све време свог живота молио Богу. Градњом храма, народ се све више укључивао у активни живот цркве, што се и види данас овде у коликом броју сте се сабрали, драга браћо и сестре. Нека Вам Бог и Свети Киријак Отшелник помогну да истрајете на путу довршетка храма- рекао је отац Небојша Спасојевић, благословивши верни народ Јошеве да, молитвама Преподобног Киријака Отшелника, са својим свештеником  узраста у љубави и трудољубљу.

Током Свете Литургије сва деца из основне школе, по благослову старешине храма, су се причестила, као и чланови грађевинског одбора и верни народ. У наставку свечаног дана послужена је за све госте трпеза љубави, коју је благословио архијерејски намесник посавски протонамесник Слободан Илић, пожелевши домаћинима и верном народу срећну славу и дуг живот и рад уз Божији благослов.

Биљана Марковић