Благослов Владике Исихија за малишане „Загрљаја“

Почетак школске године радост је и за ђаке окупљене у Удружењу „Загрљај“, које пружа подршку деци и омладини са сметњама у развоју и њиховим родитељима. Ове године та радост је увећана посетом Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија, који је дошао са својим замеником протонамесником Филипом Јаковљевићем, парохом дома „Загрљаја“ у Тешњару, и протојерејем- ставрофором Милинком Јовићем, духовником Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженије Часног Крста“, са којом „Загрљај“ успешно сарађује, да поздрави и благослови ученике и родитеље. 

  • Желим вам да научите колико можете о свету у ком живимо, о друштву у ком живимо и да научите да волите једни друге. То је најважније што може да се научи у школи и овој лепој заједници. Желим да захвалим свима на труду и да кажем да ми препознајемо ваш труд и заједно са вама, колико је то могуће, трудимо се и молимо се Богу да свакоме помогне и да Његову благодат. Да нам помаже у нашим животима и труду око ближњег- поручио је Владика Исихије члановима Удружења „Загрљај“ на челу са председницом Лепом Пиргић, који су му приредили срдачан дочек.

Дарове у виду ранчева и школског прибора за чланове „Заагрљаја“ обезбедило је братство ПНХЗ „Воздвиженије Часног Крста“ и Владика Исихије их је овом приликом уручио малишанима.

Ј. Ј.