ПНХЗ обезбедила стадо оваца за Петровиће из Суводања

На позив Удружења „Загрљај“ које окупља родитеље и децу са посебним потребама, Православна народна хришћанска заједница „Воздвиженије Часног Крста“ при Храму Покрова Пресвете Богородице, помогла је породици Јордана Петровића из села Суводање, обезбедивши им стадо од двадесет оваца, као и храну и гардеробу. Чланови братства су учествовали и у такмичарском делу традиционалне манифестације „Дани купине“ на Ставама.

У мају месецу ове године ПНХЗ је у сарадњи са Агроразвојем и Пољопривредном саветодавном стручном службом из Ваљева, прикупила двадесет оваца из села Близоње и Беомужевић, а затим организовала превоз грла до породице Петровић у Суводању. У питању је породица са више чланова са посебним потребама, али која се са пуно љубави у протеклом периоду старала о грлима у шта су се и уверили чланови братства када су дошли да их посете у суботу 30. јула. И у мају, и у јулу, братство је донело концентрат за стадо, храну и гардеробу за породицу Петровић. Надлежни парох, јереј Чедомир Ђурић, освештао је штале и грла, уз саслужење протојереја-ставрофора Милинка Јовића, духовника Православне народне хришћанске заједнице. 

На позив мештана из Суводања који су годинама уназад учествовали на мобама које је братство организовало, чланови ове добротворне оранизације Епархије ваљевске, учествовали су на традиционалној манифестацији „Дани купине“ на Ставама у недељу 31. јула. Ову манифестацију која окупља пољопривреднике који се баве производњом купине, благословио је јереј Чедомир Ђурић, парох Храма Светих Апостола Петра и Павла на Ставама.

Марина Марић