Преносимо: Престављање монографије: Кнез Милош Обреновић- државотворни владар

Са благословом Епископа ваљевског Г. Исихија, у граду који носи име по великом кнезу Милошу Обреновићу, престављена је монографија професора др.Радоша Љушића, „Кнез Милош Обреновић – државотворнни владар“.

У сарадњи са Спортско-културним центром Обреновац, Црквена општина Обреновац при храму Силаска Светог Духа на апостоле, организовала је престављање монографије о великом кнезу у Дому културе у Обреновцу.

На почетку представљања монографије, прво се обратио издавач и директор „Православне речи“ Г. Зоран Гутовић, а затим су о самом делу говорили истакнути професори др.Сузана Рајић и др.Александар Савић.

На крају се обратио и сам аутор проф. др.Радош Љушић, који је истакао да је њега самог инспирисало начин устројења државе после 1813.године, када је након пропасти Првог српског устанка, Милош Обреновић нашао као васкрсник Српске државе и несумњиво показао се као наш највећи нововековни владар. Сам кнез је имао веома развијено осећање о вођењу државотворне политике и у књизи аутор је имао за циљ да га престави онаквим каквим је сам кнез Милош Обреновић уистину био, са свим својим врлинама и манама.

Престављање монографије: Кнез Милош Обреновић- државотворни владар