Светосавци за лепши дан „Наших снова“

Да је брига за једну од најрањивијих друштвених група, децу и омладину са сметњама у развоју, нешто што нас се свих помало тиче и чему смо позвани да допринесемо заједничким подухватима, посведочила је акција даривања, коју су реализовали Светосавска омладинска заједница Епархије ваљевске, Град Ваљево и Удружење „Наши снови“. Овиме је на тренутак улепшана свакодневица особа са посебним потребама, али и широј заједници на леп начин указано да је подизање свести о њиховом положају један од приоритета институција које потписују реализацију овог хуманог подухвата. 

  • Када смо им поделили пакетиће, видели смо колико они имају љубави и разумевања једни за друге и колико желе да помогну једни другима. Хтели смо да их на неки начин наградимо, подстакнемо и покажемо да смо увек ту за њих и да ћемо се потрудити да их обиђемо- рекао је ђакон Мија Бојиновић, духовник СОЗ- а, приликом посете Удружењу „Наши снови“. 

У центру пажње Удружења у овом периоду у години су креативне и едукативне радионице, навела је дефектолог Милица Здравковић- Жуњић. Сензорни врт и башта, којима располажу, омогућавају корисницима (тренутно их има 29) гајење зачинских биљака и поврћа, као и њихову обраду.  

Поред даривања, најавио је ђакон Мија Бојиновић, Светосавска омладинска заједница организоваће и поклоничка путовања за децу и омладину са посебним потребама у сарадњи са удружењима која их окупљају: „Загрљај“, Друштво мултипле склерозе, „Наши снови“ и свим људима добре воље, који су ради да подрже ове акције.

Ј. Ј.