Протонамесник Дарко Ђурђевић на свечаности у част полагања заклетве јунске класе

У Касарни „Војвода Живојин Мишић“, где је смештен 2. центар за обуку,  одржана је традиционална свечаност поводом полагања заклетве војника на служењу војног рока Генерације јун 2022.  и полазника курса за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране. Заклетву је положило укупно 236 војника, 181 мушког и 56 женског пола. Свечани тренутак својим доласком су увеличали министар одбране у Влади Републике Србије Небојша Стефановић, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, представници Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно – информативне агенције, општина Колубарског округа, јавних установа, предузећа и чланови породица и пријатељи војника. Са благословом Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија, полагању заклетве присуствовао је архијерејски намесник први ваљевски протонамесник Дарко Ђурђевић. 

У обраћању присутнима, министар одбране Небојша Стефановић је подсетио на победе српске војске у ослободилачким ратовима и углед који наши славни преци до данас уживају у свету, у шта га је уверила недавна посета Француској и Српском војничком гробљу у Тијеу код Париза. Оне који се данас одлучују да служе у Војсци Србије одликују смелост и храброст да покажу колико искрено воле своју земљу и да су прави војници Србије. То заслужује поштовање целе земље, рекао је министар Небојша Стефановић. Изразивши захвалност према свим старешинама и официрима, који се старају о обуци војника, он је истакао да ће Србија наставити да води политику војне неутралности.

  • Србија ће остати војно неутрална земља, која неће да води туђе ратове, већ само жели да сачува своје. Да води борбу за бољу економију, за веће плате и пензије, нове фабрике и нова радна места. Али, хоћемо да покажемо да смо једна од најопремљенијих војски за земљу наше величине и само желимо да бранимо своју слободу и независност. Поштујемо све друге, али волимо једино нашу Србију – закључио је министар одбране Србије Небојша Стефановић. Честитајући војницима, он је поручио да буду поносни што служе у војсци своје отаџбине, као и да су војнички дани оно чега се људи увек радо сећају.

 

Ј. Ј.