Васкршње милосрдне активности Светосавске омладинске заједнице

 

Поруку љубави према Богу и ближњем, коју празник Васкрсења Христовог носи, чланови Светосавске омладинске заједнице спровели су у дело и ове године, те улепшали Празник над празницима онима који у овом тренутку носе одређена животна бремена.

Скоро деценију уназад, СОЗ дарује пакетићима малишане, који Васкрс проводе на лечењу у Општој болници Ваљево. Предвођени духовником, ђаконом Мијом Бојиновићем, ове године даривали су двадесеторо најмлађих Светосаваца слаткишима, уз искрене жеље да што пре оздраве и са својим другарима уживају у поклонима. 

Заједно са Колом српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ и њиховим духовником јерејем Александром Филиповићем, чланови СОЗ –а и ђакон Мија Бојиновић, током јучерашњег дана, посетили су породицу Алексић и малог дечака Немању у Рабровици. Немања је други разред основне школе. Из разговора са учитељицом Иваном Илић и вероучитељем Душком Перићем, сазнали су да Немања воли веронауку и математику, као и да вози бицикл. Детињство му, насупрот већини вршњака, нимало није безбрижно. Недавно је изгубио оца, а без маме живи већ неколико година. Његову породицу чине одвећ времешна бака и деветнаестогодишњи брат Александар. Недостаје им много тога материјалног, али љубави и слоге имају у изобиљу као ретко која породица данас. У жељи да им улепшају Васкршње празнике, КСС и СОЗ однели су им помоћ у виду новца, хране, кућне хемије и одеће. Благодарећи на даровима, чланови ове скромне породице позвали су своје госте да им опет дођу, јер и сама посета им много значи као потврда да нису сами и да постоје људи са добром вољом да са њима поделе терет свакодневице.

Ј. Ј.