Сјајан концерт „Емануила“ у саборном храму

У духу наступајуће радости Васкрсења Христовог, са благословом Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија, Камерни и Дечји црквени хор „Емануил“, под управом музичког педагога Вање Урошевић, приредили су поклоницима духовне музике сјајан концерт на Цвети у саборном храму при коме од прошле године стварају. 

Концерт је отворио Дечји хор Тропаром Цвети. Духовник хорова протонамесник Саша Максимовић, архијерејски намесник други ваљевски, је пожелео добродошлицу свима који су се сабрали на овом, по духовној и уметничкој вредности, јединственом догађају. „Концерт на Цвети до пре три године је био традиционалан. Не можемо у овом тренутку да кажемо да ће традиција бити настављена. Господ се брине о оном сутра, а данас уживајмо у њиховој песми“, рекао је протонамесник Саша Максимовић. 

Од Молитве Господње „Оче наш“ у аранжману Јосифа Маринковића, преко „Тебе појем“ Миодрага Говедарице и неколико композиција непознатих аутора па све до Васкршњег тропара за крај, чланови хорова одушевили су све који су дошли да прослављање Цвети заокруже уз њихову песму. Посебно вредно пажње било је извођење „Господи помилуј“, где су се у улози солисте сопрана били проф. Милица Степановић – Бабамилкић, односно баритона протонамесник Бранко Чолић, који предводи Хор свештеника и богослова. 

Концерту у Храму Васкрсења Господњег је присуствовао Епископ ваљевски Г. Исихије, као и више свештеника из Ваљева. 

Ј. Ј.