Светосавска омладинска заједница и удружење оболелих од МС-а у заједничкој акцији

У времену свеопштег отуђивања услед здравствене ситуације, Светосавска омладинска заједница и Удружење оболелих од мултипле склерозе Колубарског округа одлучили су да заједничком акцијом дају другачији пример.

Представници обе заједнице обишли су породице чији чланови болују од МС-а.

Том приликом најмлађим члановима подељено је 30 пакетића, које су светосавци у претходној својој акцији припремили од донираних средстава.

Намера Светосавске омладинске заједнице била је да кроз овај вид пажње подржимо наше познанике, комшије и сроднике који се боре са овом неуролошком болешћу, да на делу покажемо и кроз веру схватимо да смо сви ми једни другима управо тај ближњи.

Први део акције спроведен је у домовима самих чланова, док је други део реализован у просторијама удружења.

У друштву где је болест овог типа још увек табу тема, светосавци су својим примером упутили позив свима који желе, могу и требају да обрате пажњу и делају.

Пружањем простора које ово удружење заслужује, њихови чланови би били у могућности да користе одговарајуће справе. Самим тим имали би и бољу негу.

Вођени речима Светог Нектарија Егинског „Молите Бога свакодневно да имате љубав ка ближњима“… Знамо да је то начин на који треба да деламо, Господ  ће отворити пут  свакоме од нас.

 

Мирјана Живковић