У Омни центру успешно реализована Хуманитарна акција „Тројка из блока“

Владика Исихије: Свако од нас може да састрадава са оним који страда

У дворани „Омни центра“ Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Исихије и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић отворили су ревијално надметање у акцији „Тројка из блока“, чију организацију потписује ХО „Срби за Србе“. Јединствени спортско- културни догађај окупио је бројне познате личности које су, уз подршку Ваљеваца, прикупиле новац како би се помогло породици Костадиновић из Пријездића.

Да смо као народ даровити за игре са лоптом, уврежено нам је веровање. Са покрићем, разуме се, будући да су нас мајстори под обручима, на мрежи и пред голом небројено пута учинили поносним. Славили смо и називали „нашим“ сваки трофеј кошаркаша, ватерполиста, одбојкаша, фудбалера… А они нам се својим родољубљем, скромношћу и великим делима ван терена заувек у срца настанили. Иако крај њиховог стваралаштва не стоји тробојка, једнако су нам лепа осећања даривали и они који стварају на сцени и пред оком камере. Стари асови Душко Вујошевић, Игор Милановић, Дејан Савић, Дарко Миличић и Вања Грбић, нешто млађи Никола Рађен и Новица Величковић, те они који тек долазе попут боксера Вељка Ражнатовића, као и глумачке и музичке звезде Виктор Савић, Милан Васић, Драгана Мирковић, Бошко Ћирковић – Шкабо и многи други, сабрали су се у дворани „Омни центра“ да, уз подршку Ваљеваца, помогну породици Костадиновић из Пријездића да обнови свој дом и створи газдинство од ког ће живети. Доброчинство је главна одлика оних који имају љубав, а Господ нас је створио да имамо љубав према Њему и једни према другима, рекао је Владика Исихије благосиљајући скуп.

  • Љубав није само у неким осећањима и речима, већ је љубав када чинимо добро. Када чинимо онолико колико можемо, јер свако од нас има нешто што може да подели са својим братом и сестром. Свако од нас може да упути понеку реч и молитву, да састрадава са оним који страда. Зато је „Срби за Србе“ велика организација, јер чини управо ту јеванђељску љубав према ближњима. Желим да благослов Божји буде са вама и са свима који су се овде сабрали, да сви заједно учинимо једно велико дело – рекао је Владика Исихије, благосиљајући учеснике.

„Тројка из блока“ отпочела је музичким програмом у извођењу вокалних солисткиња Милице Досковић и Љубице Вранеш и Културно – уметничког друштва „Абрашевић“. Прве лопте према кошу упутили су Владика Исихије и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић. Подржани аплаузима публике, своје умеће показали су и остали учесници акције, којом је ХО „Срби за Србе“ још једном успела да око милосрдног дела окупи много људи и учини живот лепшим породици Костадиновић. Подсећања ради, ХО „Срби за Србе“ ове године обележила је јубилеј – 15 година мисионарења на пољу хуманости. Акција „Тројка из блока“ траје од 2012. године и  до сада је за, навијачима најдражи погодак, шут упутило преко 40 хиљада такмичара. Прикупљено је близу милион евра, захваљујући којима су изграђени и реновирани бројни стамбени објекти и установе од значаја за живот људи.

Ј. Ј.