Православна хришћанска народна заједница у Миличиници прославила своју славу Покров Богородичин

При Храму Светог великомученика Георгија у Миличиници, на празник Покрова Пресвете Мајке Божије, прослављена је слава Православне народне хришћанске заједнице.

Молитвено славље почело је Светом Литургијом, којом је началствовао архијерејски намесник подгорски, протонамесник Велимир Крстић, уз саслужење више свештеника из Ваљева и Подгорине.

Обративши се верном народу у пригодној беседи, отац  Велимир Крстић указао је да је Црква Божија одувек славила Мајку Божију као покровитељицу и заштитницу хришћана, која својим молитвама умилостивљује Сина свог, Спаса нашег Господа Исуса Христа, да опрашта нама грешнима. Кроз историју људску не могу се пребројати чудесни догађаји о помагању и заступништвима Мајке Божије. И у наше време она је ту да нас штити се од свих зала, поручио је отац Велимир Крстић.

По завршетку Свете Литургије пререзан је славски колач, а потом извршен парастос за све упокојене чланове ПНХЗ.

Потом је уследила трпеза љубави за све госте и верне, где су се обратили представници градски власти, помоћник председника Скупштине општине Града Ваљева Виктор Мићић и председник Скупштине општине Осечина Светозар Гачић.

 

јереј Милан Станковић