Посета ученика верске наставе Храму Сабора Светог архангела Гаврила у Вртиглаву

У четвртак, 7. октобра 2021. године, ученици издвојених одељења ОШ ,,Милан Ракић’’ из Дучића, Струганика, Попадића и Табановића, са својим учитељицама и вероучитељем, посетили са Храм Сабора Светог архангела Гаврила у Вртиглаву. Тако је настављена традиција која траје више година да се у току Дечије недеље посети храм у Вртиглаву.

Ученике су дочекали протојереј Мирослав Маџаревић и протонамесник Горан Гладовић. Они су одслужили јутарњу молитву у којој су сви присутни узели учешће. Ученици, као и сви присутни, су имали прилику да чују о историјату ове цркве и да виде фреске које су у храму осликане.

Затим су ученици посетили црквену продавницу, где су купили свеће, иконице, бројанице и друге сувенире да их сећају на овај лепи храм мионичког краја.

Дружење је настављено у парохијском дому, где су домаћини припремили послужење за све присутне, а затим се кренуло ка школама, уз лепе утиске и жељу да се што пре сретну једни са другима.

Посебну захвалност група поклоника дугује родитељима деце, учитељицама и управи ОШ ,,Милан Ракић’’ из Мионице, без чије помоћи реализација оваквих посета не би била могућа.

                                                                        Владимир Јокић, вероучитељ