Православна хришћанска заједница у Буковици прославила славу

 У недељу 18 јула, на дан Преподобног Атанасија Атонског и Светог Сергија Радоњешког, браство при Храму Светог Оца Николаја Мирликијског у Горњој Буковици литургијски  је прославило своју славу – Петровску недељу.

 Светом Литургијом је началствовао умировљени протојереј-ставрофор Верољуб Младеновић уз саслуживање архијерејског намесника подгорског, протонамесника Велимира Крстића, као и протојереја Зорана Јаковљевића. За певницом су појали свештеници подогорског намесништва.  Овогодишњи домаћин славе био је Владан Живковић, а колач за наредну годину преузео је Милорад  Коларевић.

 Архијерејски намесник подгорски протонамесник Велимир Крстић у беседи је подсетио све присутне колико је важна вера у животу сваког православног хришћанина и позвао све нас да верујемо као римски капетан из  јеванђелске приче који је, молећи Христа да излечи слугу његовог, тражио од Господа само једну реч и чврсто је веровао да ће му молба бити услишена. Затим је подсетио окупљене вернике на значај богомољачког покрета за очувавање православне вере у нашем народу и позвао све окупљене да наставе путем својих предака.

По завршетку Свете Литургије пресечен је славски колач, а затим су по традицији служени парастоси за уснуле мештане који су прерано напустили овоземаљски живот.

 Славска свечаност је настављена трпезом љубави у парохијском дому где су сви окупљени верници угошћени од стране јереја Борка Јаковљевића и мештана буковичке парохије.

                                                                                                                    вероучитељ Владимир Јокић