Спасовданска светковина у Мионици

У Храму Вазнесења Христовог у Мионици  и ове године приређена је велика молитвена свечаност у част празника по коме светиња у „војводиној вароши“ носи име. Светом Литургијом је началствовао архијерејски намесник колубарски протојереј – ставрофор Саша Тимотић, уз саслуживање протојереја – ставрофора Драгомира Јовановића и ђакона Јована Новитовића из Ваљева.

Празник Спасовдан јесте онај дан у коме је Господ Христос завршио Своју искупитељску мисију међу људима на земљи. Отишао је Своме Оцу, обећавши ученицима долазак Духа утешитеља, а свима нама поручивши да ћемо у Царству небеском заслужити место ако будемо чинили како нас Свето јеванђеље учи, беседио је протојереј – ставрофор Драгомир Јовановић.

  • Нека Господ погледа и на нас, данас овде сабране, и на цео православни благословен народ! Да нам дарује те духовне радости, које су осећали апостоли гледајући свог учитеља како се узноси ка небу. Да живимо по јеванђељу Христовом са вером и надом да ћемо и ми, када Господ дође поново, васкрснути са Њим и бити вазнесени на небо, а тамо са свима светима славити Господа Христа са Оцем и Духом Светим – рекао је прота Драгомир Јовановић у својој празничној беседи.

Прослава храмовне славе настављена је литијским ходом и резањем славског колача, а завршена славском трпезом. Домаћини славе били су Раде Радовановић и Александар Стефановић.

Ј.Ј.