Васкршњи дарови СОЗ –а малишанима на болничком лечењу

Светосавска омладинска заједница ове године током васкршњих празника пакетићима је обрадовала петнаесторо деце, која се тренутно налазе на лечењу на одељењима дечје хирургије и педијатрије у Општој болници Ваљево

Блаженопочивши Владика Милутин често је посећивао болницу и на разне начине настојао да помогне ову установу и укаже пажњу лекарима и медицинском особљу, имајући дубоко поштовање према њиховој борби за здравље људи. Такође је познато да се са посебном љубављу опходио према деци и кад год би се указала прилика долазио да их благослови и дарује, како би им болнички дани брже и лакше прошли. На иницијативу Владике Милутина, пре неколико година Светосавска омладинска заједница Епархије ваљевске отпочела је акцију поделе пакетиће малишанима које су празнични дани затекли на лечењу. Ове године, акција је реализована уз подршку Удружења „Загрљај“ и пакетићима је обрадовано петнаест малишана различитог узраста, који се лече на одељењима дечје хирургије и педијатрије.

  • Заједно дарујемо, чинећи кроз васкршње празнике оно што је најважније, а то је да радост Христовог васкрсења пренесемо онима који су се одувек овом празнику највише радовали – деци. Господ Христос је говорио:“Пустите децу да долазе к мени, јер је њихово Царство небеско. Тим речима вођени, као и благословом блаженопочившег Владике Милутина, настављамо своју мисију да за најмлађе увек будемо ту – рекао је приликом посете болници духовник Светосавске омладинске заједнице ђакон Мија Бојиновић. У свом обраћању ђакон Бојиновић је подсетио на најважније хришћанске вредности – љубав и бригу за ближњег, које се чланови СОЗ – а труде да негују увек и према свима, посебно према најмлађима којима у овим данима недостаје топлина породичног дома и школа.

Удружење родитеља деце и омладине са сметњама у развоју „Загрљај“ годинама је у Ваљеву препознатљиво по хуманитарним активностима и доприносу друштвеној заједници на тому пољу.

  • Ове године смо у више наврата различитим активностима показали да имамо воље, снаге и жеље да се са много љубави придружимо свакој акцији појединаца, организација и институција и то нас радује – рекла је председница Удружења „Загрљај“ Лепа Пиргић, заблагодаривши Светосавској омладинској заједници на сарадњи, која траје и доноси добре резултате.

Ј. Ј.