Ученици ОШ „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић у сусрет Васкрсу

Поред предавања која су била тематски везана за Васкрс, ученици ОШ „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић и њених издвојених одељења су активно учестовали у шарању васкршњих јаја, као и у прављењу мотива везаних за Највећи хришћански празник.

Ученици  од петог до осмог разреда Издвојеног одељења из Брежђа, на предлог наставника, на Велики четвртак посетили су парохијску цркву посвећену Светом Спиридону Чудотворцу. Са ученицима су ишли Радован Радивојевић, наставник верске наставе, Марија Маринковић, наставница српског језика и Јована Сировљевић, наставница математике.

При уласку у порту, ученике и наставнике дочекао је парохијски свештеник Мирослав Јокић. После прочитане молитве „Оче наш“, свештеник се гласом пуним љубави обратио деци и испричао о историјату некадашње манастирске цркве на овом месту, наводећи историјске податке о светитељу  и о данашњем храму.

На речи свештеника надовезао се вероучитељ, који је говорио о догађајима везаним за празник Велики четвртак, подсећајући децу на смисао и значај поста. Дружење са свештеником Мирославом настављено је у парохијском дому, где је деци објаснио како се треба исправно молити.

„Од Бога не можемо само тражити помоћ него Му се првенствено треба захвалити на ономе што већ имамо“, једна је од поука коју су понели у мислима са овог светог места.

                                                                                                        Радован Радивојевић, вероучитељ