Годишњи помен вероучитељу Предрагу Јевтићу

Навршила се година од земаљске кончине једног од истакнутих и међу ученицима омиљених наставника веронауке Предрага – Пеђе Јевтића, који је веронауку предавао у издвојеним одељењима Основне школе „Миле Дубљевић“ Лајковац. На породичном гробљу у селу Белић парастос је служио надлежни парох протонамесник Драган Симић, уз саслуживање архијерејског заменика Епископа ваљевског протонамесника Филипа Јаковљевића, секретара Епархијског одбора за веронауку јереја Далибора Чкојића и свештенослужитеља из Ваљева.

Подсетивши на смисао Васкрсења Господњег и непролазног живота који нам је њиме дарован, протојереј – ставрофор Љубомир Миловановић рекао је да је Господ вероучитеља Предрага узео Себи када је за то било време. Он је потекао из честите породице, чврсто везане за манастир Хиландар и друге српске светиње, која је многе напајала љубављу Божјом.

  • Наш брат Предраг је, живећи тим духом, корачао са љубављу у овом свету, увек благ и насмејан. Његово лице када би човек видео, могао је видети анђела који је сишао са неба. Увек тих и сталожен, могао је и нас свештеника понекад да посаветује. Заиста, Бог овај свет није створио да би га оставио да живи својим животом. Бог промишља о овоме свету. Нашег брата Предрага је узео Себи, а ми смо остали тужни и жалосни из превелике љубави према њему. Божанска љубав је већа и јача и данас се молимо Господу да истрајемо као људи и чекамо васкрсење – поручио је прота Љубомир Миловановић.

Предраг Јевтић оставио је иза себе супругу Невену и сина Саву. Сећање на њега чуваће бројни сродници, пријатељи, ученици и сви други у чијим је срцима оставио трагове хришћанске љубави.

Ј. Ј.