Исповест свештенства Архијерејског намесништва подгорског

     На дан Преподобних Отаца убијених у манастиру Светог Саве Освећеног, у петак Крстопоклоне недеље, 02. априла 2021. године, у Оглађеновцу одржана је Света тајна исповести подгорског намесништва. Литургију Пређеосвећених дарова су служили свештеници Зоран Јаковљевић, Радомир Вићентијевић и Чедомир Ђурић. Архијерејски намесник подгорски, протонамесник Велимир Крстић, пригодном беседом обратио се свештенству и верном народу, истакавши да је Света тајна исповести од великог значаја за спасење сваког хришћанина. Кад смо у тами, наше очи траже светлост. Када грешимо удаљавамо се од милости Божије, рекао је он.

  • Једно је сигурно, драга браћо свештеници, а то је да је Господ Бог непролазан. Да је Цркву сазидао на камену темељу Сину Свом и Спаситељу Исусу Христу, коју ни врата паклена неће уништити. У нашим животима нема места сумњи у милост Божију. Са покајањем и сузама исповедимо грехе наше! Да грех наш увек буде испред нас. Како каже Ава Јустин:“Ако си пао,немој се ваљати,него устани! Немој уживати у греху, него се очисти, јер доћи ће дан оправдања пред лицем Божијим.“ Оно се стиче у Цркви Божијој. У овом тешком времену буре једини је гребен Бог, острво љубави- поручио је протонамесник Велимир Крстић, архијерејски намесник подгорски.

По благослову администратора Епархије ваљевске Епископа шабачког Г. Лаврентија, Свету тајну исповести извршио је игуман Георгије (Мићић), настојатељ манастира Лелић.

Кратко поучно предавање о духу данашњег времена и изазовима са којима се сусрећу православни верници и свештеници изнео је игуман Георгије, упућујући браћу свештенике на једини прави пут – Христов пут истине, вере, наде и љубави. Трпеза љубави послужена је трудом пароха оглађеновачког проте Гроздана Гајића и његових  парохијана.

                                                                                                               јереј Милан Станковић