Малишани Косова и Метохије обрадовани пакетићима за Божић и Нову годину

Шесту годину заредом, Хуманитарна организација „Српска солидарност“ улепшала је божићне и новогодишње празнике српској деци на Косову и Метохији. У оквиру акције, чији назив „За наше мале хероје на Косову и Метохији“ изражава поштовање и братску подршку, подељено је око 2500 пакетића малишанима у селима јужно од Ибра: Гораждевцу, Ораховцу, Великој Хочи, Осојану, Липљану, Лепини, Старом Грацком и др.

Да је наше мало некоме много, јер празничну радост умножава код оних који најлепше умеју да се радују, потврђено је и овога пута. Осмеси деце и речи захвалности дародавцима не могу се речима описати, а колико на нова доброчинства подстичу најбоље знају они који су пакетиће уручили.

У акцији је и ове године учествовао Епархијски одбор за веронауку Епархије ваљевске, уз подршку Томислава Гладовића, власника предузећа „Еуро 2001“.

  • Прикупљање пакетића ове године пратила је изложба „Деца и цвеће“, којом смо желели да нашим суграђанима укажемо на истрајност и чврстину вере, наде и љубави наших, по годинама, малих сународника на светој српској земљи, који су уз немањићке светиње најсјајнији траг нашег постојања на Космету – рекао је секретар Епархијског одбора за веронауку свештеник Далибор Чкојић, истакавши да ће Одбор и наредних година настојати да на овај начин помаже наш народ на Космету.

Ј. Ј.