Молебан за ђаке у Горњој Буковици

И ове школске године у оквиру Дечије недеље, 09. октобра 2020. године Господње, у Основној школи „Милован Глишић“ у Ваљевској Каменици у ИО Горња Буковица, а по благослову администратора Епархије ваљевске  Епископа шабачког Г. Лаврентија, служен је молебан са призивом Светог Духа за благословен почетак нове школске године.

Молебан је служио надзорник за верску наставу намесништва подгорског јереј Борко Јаковљевић, уз појање вероучитеља. Молитви су присуствовали сви ученици издвојеног одељења, а придружили су се и најмлађи другари са својом васпитачицом из предшколске установе.

Пригодном беседом присутнима се обратио надзорник за верску наставу намесништва подгорског, јереј Борко Јаковљевић, који је окупљенима пожелео срећан и благословен почетак нове школске године, још боље напредовање из године у годину и пуно здравља, пре свега због новонастале ситуације која је и довела до тога да не можемо у потпуности сви да се саборно окупимо и помолимо у матичној школи како смо и чинили претходних година.

По завршетку молитве, отац Борко Јаковљевић, као добар домаћин са својом благочестивом породицом, почастио је све ученике у дворишту прелепе порте буковичког храма, школу је даривао пригодним поклоном у виду књига. Овај прелепи дан остаће дубоко урезан у сећању свих малишана који су показали задовољство и лепо расположење у игри и молитви покрај храма.

                                                                                                    Милан Јанковић, вероучитељ