Сабор Светосавске омладинске заједнице

У суботу, 19. септембра 2020. године, на празник Светог мученика Евдоксија, чланови Светосавске омладинске заједнице окупили су се у парохијском дому при Храму Светог Георгија.

Повод окупљања Светосаваца био је дружење младих, јачање веза између чланова СОЗ – а, као и анализа резултата акција које су Светосавци реализовали у преходном периоду. Поред Светосаваца, било је и доста гостију – свештенства, као и свих оних који су помогли раду и развоју СОЗ –а. Посебно драги гости били су чланови СОЗ – а из Обреновца, као и два може се слободно рећи оснивача СОЗ –а, оца Дарка Крунића и оца Дејана Трипковића.

Окупљене госте и Светосавце поздравио је духовник Светосавске омладинске заједнице, ђакон Мија Бојиновић, који се захвалио свима који су дошли, као и свима који су помогли Светосавској омладинској заједници. Ђакон Бојиновић је све упознао са акцијама СОЗ –а у претходном периоду, од којих се посебно истичу подела пакета угроженим породицама у време епидемије корона вируса, покретање емисије „ Путевима Светосавља“, као и акција прикупљања половних уџбеника, која се  и ове године показала веома успешном.

Светосавцима су се обратили и отац Дејан Трипковић и отац Дарко Крунић, који су подсетили на почетке Светосавске омладинске заједнице, као и на битне тренутке у развоју заједнице, уз савет члановима да остану верни путу Светосавља као што су и до сада били.

Сабор Светосаваца је протекао у атмосфери љубави, духовних поука и жеље да се ускоро поново овако састану, а у међувремену да наставе да вредно раде, како би били на понос својој Цркви и њеном утемељитељу Светом Сави чије име носе.

                                                                                                   ђакон Мија Бојиновић