Молебан за успешну школску годину у Осечини       

У недељу, 13. септембра 2020. године, у Храму Вазнесења  Господњег у Осечини  одржан је молебан за почетак нове школске године.  Светом  Литургијом  је началствовао протонамесник Иван Цветковић из Нишке епархије, уз саслуживање архијерејског намесника подгорског  протонамесника Велимира Крстића.

          После одслуженог молепствија присутним ђацима и родитељима обратио се подгорски намесник отац Велимир Крстић и  уз неколико топлих речи подсетио на јеванђелску поруку Христову, која гласи: „ Пустите децу к мени јер таквих је Царство небеско“.

  • Када су питали Исуса да каже ко је највећи у Царству небеском, Он дозва неко дете и постави га међу људе, рекавши да ако се не обрате и не постану као дете неће ући у Царство небеско. Христове речи кажу да ко буде безазлен, пун љубави и понизан као дете, тај је највећи у Царству небеском. Зато смо се овде помолили да Дух Свети, својом божанском благодаћу, разгори срца ђака, и да свима отвори умове за познање сваког доброг дела и стицање знања којим се изграђујемо у славу Тројичног Бога – рекао је отац Велимир Крстић.

Милован Стевановић, вероучитељ