Прикупљање половних уџбеника у организацији Светосавске омладинске заједнице

Светосавска омладинска заједница, у сарадњи са удружењем „Загрљај“ и Канцеларијом за верску наставу, и ове године је спровела акцију прикупљања уџбеника за основце скромнијих материјалних могућности. Сакупљено је укупно 20 комплета уџбеника, који се уклапају у овогодишњи наставни програм. Такође, подељено је и више појединачних уџбеника.

Само прикупљање и расподелу уџбеника отежала је чињеница да се из године у годину повећава број издавача, који за кратко време мењају издања уџбеника из свих предмета. Због тога су се Светосавци нашли у ситацији да многе књиге које су људи доносили нису успели да искористе, јер више нису у употреби.

Без обзира на све околности, и ове године наши суграђани су се показали као велики хуманисти. Пристигао је велики број књига које су сортирали према употреби и проследили онима који су, поред радости због поласка деце у школу, осетили и страх због великих финансијских издатака које овај период доноси. Ако се узме у обзир цена комплета нових уџбеника за једног основца, јасно је колико значи помоћ оних који су  их доставили, учинивши добро дело.

Уколико неко још увек није комплетирао уџбенике, током септембра се може пријавити код свог вероучитеља у школи, који ће их даље упутити на организаторе ове акције, спремне да помогну уколико одређени уџбеник поседују.

Александар Милутиновић

секретар Светосавске омладинске заједнице