Прослава Велике Госпојине у Пецкој

Храм Успења Пресвете Богородице у Пецкој и  ове године молитвеном свечаношћу прославио је своју небеску заштитницу Пресвету Богородицу.  Светом Литургијом  началствовао је архијерејски  намесник  подгорски,  протонамесник Велимир Крстић, уз саслуживање јереја  Радомира  Вићентијевића, протонамесника Милана Маџаревића, и браће свештеника из Шабачке епархије о. Милоша Антонића и о. Бранка Цветиновића. Након Литургије начињен је трократни литијски опход и преломљен славски колач.  И ове године,  што је у овом  храму дугогодишња пракса, било је доста домаћина, симболично њих 12.

У празничној беседи отац Радомир Вићентијевић је подсетио  на живот и подвиг Пресвете Богомајке, која је прихватила Божији позив да роди Спаситеља душа наших. Њој, која  је часнија од херувима и неупоредиво славнија од серафима, узносимо молитве и захваљујемо  што је наша заступница пред престолом Божијим.

Домаћини славе заједно са својим парохијским свештеницима протојерејем- ставрофором  Будимиром  Стевановићем и протојерејем- ставрофором Јованом Полићем поздравили су све присутне и  послужили их скромно испред храма. Годинама је храм у Пецкој познат по великом сабрању верних и богатој трпези љубави, али ове године она је изостала због препорука о мерама сузбијања вируса корона.

Милован Стевановић, вероучитељ