Чланови СОЗ –а у посети Милици Михаиловић из Бабајића

Златне руке и душа мале светосавке

Милица Михајловић из села Бабајић код Љига,  која има 12 година, постала је позната широм Србије по свом племенитом делу, односно идеји да у тешким временима, када је владала пандемија вируса, помогне својим мештанима, другарима и родбини, тако што ће, уз помоћ своје старије комшинице Дивне Петровић, шити памучне маске и  поделити свима који нису били у прилици да дођу до њих.

 Чланови Светосавске омладинске заједнице су решили да посете ову девојчицу.

„Циљ посете је био да пружимо подршку овој дивној девојчици. Да поред медијске подршке која је свакако имала добру сврху, лично упутимо неку лепу реч, како би схватила да је наспрам њених могућности она урадила много више него неко други и да треба да настави истим путем“, рекао је  духовник СОЗ-а ђакон Мија Бојиновић.

И заиста, чланови СОЗ-а су током посете имали прилику да се увере да је реч о једној талентованој, свестраној, вредној и племенитој девојчици.

Поред тога што је у тешким тренуцима у којима смо се сви нашли имала потребу да помогне другима, Милица је наставила да успешно завршава све остале обавезе у школи и код куће.

Њена мама истиче да је Милица поред многобројних интересовања одличан ђак и да постиже веома добре резултате у школским такмичењима. Посебан утисак је оставила на Светосавској академији, када је показала своје глумачке и рецитаторске способности. Код куће је веома вредна, помаже у свим кућним пословима мајци и оцу. Од четвртог разреда сама спрема ручак, а чланови СОЗ-а су имали прилике и да се увере у њене кулинарске способности, јер су послужени  чувеним „чупавцима“ које је Милица сама спремила. Поред кухињских послова учествује и у уређивању дворишта. Отац је посебно поносан јер је сама направила љуљашку.

Након посете и дружења са Милицом, њеном породицом и свештеником Гојком Терзићем, светосавци могу рећи да је Милица понос својих родитеља, мештана свог села, али и целе Србије. И као таква треба да служи за пример свим младима у Србији.

У знак захвалности, чланови СОЗ-а су Милици даривали и пригодне поколоне.

                                                                                                                                                                            Александар Милутиновић, секретар СОЗ –а