Четрдесетодневни помен вероучитељу Предрагу Јевтићу

У петак  14. маја 2020. године, на празник Светог пророка Јеремије, одржан је четрдесетодневни помен вероучитељу Предрагу Јевтићу на породичном гробљу у  селу Белићу.

Помен су служили архимандрит Јован Јеленков, протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Епископа ваљевског, и свештеник Далибор Чкојић, секретар Одбора за веронауку, уз саслужење многобројног свештенства. У својој беседи отац Јован Јеленков је говорио о личности Пеђе Јевтића, кога је лично познавао. Том приликом је рекао:“ Бог позива сваког човека када дође његово време да стане пред Њега. Иако је свима нама тешко то да прихватимо, чврсто верујемо да је данас Пеђа са нашим Господом у Царству Божијем“.

Предраг Јевтић је био дугогодишњи вероучитељ у Основној школи „Миле Дубљевић“ и њеним издвојеним одељењима. Био је поштован и вољен од својих ђака и колега, а посебно се истицао креативним радом са својим ђацима. Предраг је оставио супругу Невену и сина Саву, као и многобројне пријатеље и родбину који ће у свом срцу носити лик једног дивног човека и хришћанина, који је увек био ту да сваког брата у Христу утеши и да му помогне.

ђакон Мија Бојиновић

[supsystic-gallery id=1154]