Заједничка милосрдна акција СОЗ –а и КСС „Преподобна Мати Евгенија“

У четвртак, 23. априла 2020. године, Светосавска омладинска заједница је у сарадњи са Колом српских сестара “Преподобна Мати Евгенија“ спровела акцију поделе пакета социјално угроженим породицама. Пакети су били састављени од основних прехрамбених и хемијских производа, као и заштитних маски, а достављени су породицама на територији града Ваљева на кућну адресу. Подељено је укупно 30 пакета.

Ове две организације осећале су потребу да, у оквиру својих мисија, помогну и покажу солидарност према својим суграђанима у време пандемије вируса корона и на тај начин обрадују породице слабијег материјалног стања.

Основе милосрдног рада налазимо у Светом јеванђељу, у речима Господа Исуса Христа: „Ходите благословени Оца мојега јер огладњех и дадосте ми да једем; ожедњех и напојисте ме; наг бијах и оденусте ме, болестан бијах и обиђосте ме“, у одговору на питање праведника: „Кад те видесмо Господе гладна, жедна, болесна, нага?“ – „Заиста вам кажем, кад учинисте једноме од ове моје мале браће, Мени учинисте“ (Мт: 25, 31-46)

Наши посвећени Светосавци и чланице Кола српских сестара се увек воде овим јеванђељем и одлучно настављају да испуњавају своју мисију, помажући свима у свакој ситуацији, а посебно осетљивој групацији као што су социјално угрожени, болесни и особе са посебним потребама.

Управо ова несрећа, са којом се суочава читав свет, показује нам да је социјално служење могуће чак и у најтежим околностима. Али, претходно свако мора поћи од себе и у свом срцу саосећати са патњама свог ближњег.

 Александар Милутиновић

секретар СОЗ-а

[supsystic-gallery id=1140]