Радио Источник прославио своју крсну славу – Источни петак

Живоносни Источник Мајке Божје, у народу познат по називу Источни или Светли петак, као своју крсну славу Радио Источник Епархије ваљевске прославља од 2009. године, када је уз благослов блаженопочившег Епископа ваљевског Г. Милутина и отпочео своју мисију ширења речи Божје. Ове године, у складу са приликама ванредног стања, колектив епархијског гласила предвођен главним и одговорним уредником протонамесником Слободаном Алексићем, свог небеског заштитника обележио је скромно, молитвеном свечаношћу у Храму Покрова Пресвете Богородице. Светом Литургијом началствовао је јереј Душан Ђаковић, родом Ваљевац, докторанд Богословског факултета у Атини и некадашњи професор Богословије „Светих Кирила и Методија у Призрену“. Честитајући „празник живота и васкрсења“ оцу Слободану Алексићу, његовим сарадницима и свим слушаоцима Источника, свештеник Душан Ђаковић истакао је да је Васкрсење централни догађај у животу Цркве и да дане пред нама испунимо радошћу овог догађаја.

  • У овом нашем времену стрепње и несигурности, које прати страх и неизвесна будућност, данашњи празник живота и здравља, Христа као извора живота и здравља свакога човека пружа збуњеном човеку данашњице известан крај, а то је бескрај живота и радости у Христу. Христу, који је васкрсао из мртвих – рекао је о. Душан Ђаковић. Поздрављајући свечаре, он је пожелео да овај период проведемо славећи победу живота над смрћу као нашу победу.

По Светој Литургији, преломљен је славски колач. Традиционална  трпеза љубави је изостала услед ванредног стања због епидемије вируса корона.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=1141]