Причешће деце

Чисте среде, 4. марта 2020. године, у сарадњи Канцеларије за веронауку Епархије ваљевске, Храмова Васкрсења Христовог и Покрова Пресвете Богородице и Предшколске установе „Милица Ножица“, организовано је причешће за децу из вртића и предшколце. Према речима ђакона Александра Петровића, вероучитеља у ПУ „Милица Ножица“, причестило се 600 малишана који су у обдаништима имали посну храну. Стрпљиво су чекали свој ред за примање Свете тајне причешћа, а њихове васпитачице и вероучитељи Вида Витезовић и ђакон Александар Петровић су се побринули да све протекне у најбољем реду.

М. М.

Дечије причешће у Храму Светог Георгија

Као и много година уназад, прве среде Великог поста  обављено је причешће деце у Храму Светог Георгија. Пређеосвећену Литургију служио је протојереј – ставрофор Јован Петровић уз саслужење ђакона Мије Бојиновића. На Литургији су се причестили полазници Предшколске установе „Колибри“ и деца првог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“. Више од 200 деце у миру и са љубављу приступило је Светој чаши и достојно примило Свето причешће.

                                                        ђакон Мија Бојиновић

Дечје причешће у Мионици

Чисте среде прве недеље Часног поста најмлађи Мионичани примили су Свету тајну причешћа.

Литургију Пређеосвећених дарова служио је архијерејски намесник колубарски протојереј-ставрофор Саша Тимотић уз саслужење јереја Мирослава Јокића, пароха брежђанског.Након Свете Литургије Пређеосвећених дарова, око 200 малишана из вртића ,,Невен,, приступило је Светој чаши.За сву децу, пекара ,,Дуња  Д,, из Мионице обезбедила је пецива и послужење.
Добра сарадња свештенства и вртића Невен потврђена је и ове године организованим доласком најмлађих Мионичана на причешће.

[supsystic-gallery id=1113]