Епископ Милутин на Савиндан у Пољопривредно- хемијској школи у Обреновцу

Свечану прославу школске славе Светог Саве у обреновачкој Пољоприврено- хемијској школи увеличао је долазак Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Милутина. Владику је дочекао домаћин и директор школе Драгољуб Златановић са наставним особљем и ученицима. Са Епископом Милутином обред освећења жита и ломљења славског колача извршили су архијерејски намесник посавски протонамесник Слободан Илић, протојереј- ставрофор Дарко Павловић и протонамесник Александар Вучај.

Овом приликом, свештеном скупу обратио се протонамесник Александар Вучај, коме је ова школа у парохијској надлежности. У беседи је наглашен духовни значај благослова Светог Саве, који се огледа у нераскидивом јединству Цркве и школе, као потврде нашег православног идентитета и нашег културног наслеђа.

Епископ Милутин је директора школе одликовао Орденом Светог Владике Николаја и том приликом нагласио да је ова награда потврда разултата и успеха у раду ученика и наставника ове установе, али и додатни мотив и обавеза да наставе своју трудољубивост у образовању, васпитању и стручном усавршавању.

Након пригодног културно- уметничког програма ученика, директор Златановић је сумирао резултате прошлогодишњег рада и најавио наставне и стручне циљеве за наредну годину. Такође, овом приликом су златником са ликом Светог Саве награђени ученици, наставници и сарадници школе, а као посебно награђени издвајају се Епископ Милутин и Епархија ваљевска и Црква Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу.

Ово дивно и радносно сабрање настављено је за трпезом љубави, коју су уприличили ученици, наставници и пријатељи Пољопривредно- хемијске школе у Обреновцу.

[supsystic-gallery id=1066]