СВЕТИ САВА – ДАН ДУХОВНОСТИ И ШКОЛСКА СЛАВА У ЛАЈКОВЦУ

Светосавско сабрање у Лајковцу почело је у храму Св. Димитрија светом Литургијом којом  је началствовао  протојереј – ставрофор Томислав Матић. На божанственој служби  били су присутни многобројни верници, родитељи и деца ПУ ,,Лептирић“ из Лајковца. Након ломљења славског колача и кропљења освећеном водом, најмлађи из вртића ,,Лептирић“певали су химну Светом Сави а касније рецитовала и песме о Св. Сави.Остали ученици је извели су пригодни рецитаторски програм. Црквена општина Лајковац и ове године обезбедила је пригодне поклоне деци учесницима у рецитаторском програму.

Молитвено славље настављено је у ОШ ,,Миле Дубљевић“ у Лајковцу славским обредом који је предводио  протојереј – ставрофор Томислав Матић уз помоћ вероучитеља, домаћина славе учитељице Љиљане Лучић, директора, наставника и бројних ученика.

Прослави школске славе присуствовали су бројни гости међу којима су председник Општине Лајковац  господин Андрија Живковић и начелница Школске управе Ваљево др Зорица Јоцић.

Програм је почео Светосавском химном коју су извели чланови хорске секције, а осим њих учешће у беседи узели су и наставници. Директорка школе Биљана Жујовић честитала је присутнима славу и наградила ученике победнике ликовног и литералног конкурса.

Савиндан у средњој школи  ,,17. Септембар“ у Лајковцу започео је славским обредом који је предводио протојереј – ставрофор и старешина цркве у Лајкову о. Томислав Цветиновић,   уз присуство директорке школе, професора, вероучитеља, гостију и општинских функционера, започео је обележавање школске славе посвећене Светом Сави у централном холу школе. Након тога ученици су извели пригодан културно уметнички програм.

У ИО ОШ ,,Миле Дубљевић“ у Непричави славски обред извршио је о. Милан Васиљевић, уз присуство ученика, учитељица, родитеља и осталих гостију. Присутни ученици извели су пригодан рецитаторски програм.

У ИО ОШ ,,Миле Дубљевић“ у Селу Лајковцу, славски обред извршили су о. Томислав Цветиновић и о. Милан Васиљевић уз присуство ученика, учитељица, родитеља и осталих гостију. Ученици су извели пригодан рецитаторски програм.

У Руклади у просторијама  ИО ОШ ,,Милан Муњас“ – Уб, славски обред извршили су о. Томислав Цветиновић и о. Милан Васиљевић уз присуство ученика, учитељица, родитеља и осталих гостију. Ученици су извели пригодан рецитаторски програм.

Златко Перић

 

[supsystic-gallery id=1073]