Савинданске радости у Удружењу „Загрљај“

У Удружењу деце, омладине и одраслих са сметњама у развоју „Загрљај“ празник Светог Саве је дан у коме чланове ове организације посебна радост сабира у њиховом дому у Тешњару. Да прославе оца Српске Цркве и школе, али и рођендан председнице Удружења Лепе Пиргић, чијим је трудољубљем оно и настало и остварило бројне успешне резултате.

Славски колач преломио је надлежни парох протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Епископа ваљевског Г. Милутина, у присуству четрдесетак чланова „Загрљаја“. У славском слову протонамесник Јаковљевић поучио је да живот сваког човека долази из промисли Божје. Не можемо да бирамо време и место рађања, али какви ћемо бити као људи, то зависи само од нас.

  • Тако, наша домаћица Лепа Пиргић није бирала да се роди на данашњи дан, али није случајно што јесте. Задато јој је да се угледа на Светог Саву, а на њега се угледа свако ко пројави жртву ради другога. Лепа пројављује ту жртву и на тај начин продужава пут Светог Саве. Ове речи нису речи похвале, већ речи које обавезују на још већу ревност – истакао је протонамесник Филип Јаковљевић. Он је поздравио присутне у име Епископа ваљевског Г. Милутина и даривао их брошурама о Светом Сави.

Малишани које окупља „Загрљај“ свој печат свечаности дали су приредбом, у оквиру које су певали и рецитовали песме о Светом Сави.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=1074]