Савиндан у Покровском храму

Протонамесник Дарко Ђурђевић: Следимо Светог Саву!

Празник Светог Саве, молитвено, литургијски и уз традиционалну приредбу је прослављен у Храму Покрова Пресвете Богородице. Светом службом Божјом је началствовао протонамесник Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник ваљевски први, који је и беседио о светитељу, после Господа Христа најважнијем за српски род и за Српску Цркву.

  • Његове молитве, његови благослови нас чине јединственим народом који има путоказ којим треба да иде. Да бисмо били Светосавци, неопходно је да чинимо дела Светог Саве. Светосавско наслеђе се не наслеђује према крви, него тако што усвајамо и чинимо оно што је он говорио – рекао је отац Дарко Ђурђевић.

 Свети Сава нас позива да будемо добри учитељи деци, да будемо најбољи у ономе шта радимо. „На правом смо путу ако следимо Светог Саву“, закључио је намесник, после чије проповеди се велики број деце причестио. На крају Литургије приређена је традиционална Светосавска приредба у којој су учествовали најмлађи. Казивали су стихове посвећене Светом Сави, уз подршку својих најмилијих. Деца, међу којима је било трогодишњака, али и основаца, добила су пакетиће, као награду за свој труд.

Марина Марић

[supsystic-gallery id=1062]