Прослава Светог Саве у Боговађи

Свети Сава је и ове године обележен свечано у манастиру и школи у Боговађи. Монаштво  ове велике светиње, на челу са мати Агнијом,  и наставници са особљем и ученицима од првог до осмог разреда најпре су заједно учествовали у Светој Литургији, а потом уз заједничко ломљење славског колача и светосавске рецитале и поклоне, достојно обележили овај велики дан.

Славље се наставило и у просторијама Издвојеног одељења школе у Боговађи, где је свештеник Зоран Миликић, уз појање монахиња из манастира, пререзао славски колач и изломио га са овогодишњим свечарима, ученицима осмог разреда. У беседи која је уследила , свештеник Зоран Миликић је истакао да изнад свега треба да бринемо о својој души и клонимо се штетних ствари које нам се нуде и да не запостављамо борбу са грехом.  Најважније, да учествујемо у Светој тајни причешћа.

После послужења славским житом, уследила је светосавска приредба која је започела Светосавском химном. Рецитаторски, музички и драмски програм је оставио утисак на све. Око њега су се потрудиле учитељице Гордана Пејчић и Мила Ристовић, као  и наставница српског језика Сања Тодоровић. Славље је завршено свечаном трпезом.

Свети Сава је један од ретких празника који присно обједињује и уједињује  Цркву и школу. Нека би молитвама Светога Саве ова традиција трајала у векове, а веза била још чвршћа, на радост и спасење нашега народа.

вероучитељ Предраг Јевтић

[supsystic-gallery id=1067]