Епископ Милутин са пријатељима и сарадницима прославио крсну славу Јовањдан

Јовањданско славље у Епархијском дому Епархије ваљевске сваке године посебно је радостан тренутак за домаћина –  Епископа ваљевског Г. Милутина и његове сараднике и пријатеље, који са њим деле славску свечаност. По обичају, у јутарњим сатима, Владика Милутин одслужио је Свету Литургију у капели Епархијског дома посвећеној Светом Јовану Крститељу. У подне, славски колач преломио је архимандрит Михаило (Биковић), старешина манастира Јовања. Пожелевши добродошлицу својим гостима, Владика Милутин је рекао да је данашњи дан за њега посебно радостан јер је недавно добио из Русије честицу моштију Светог Јована Крститеља.

  • Овај дом ће, две хиљаде година након земаљског живота Светог Јована, заваљујући Руској Цркви, имати честицу његових моштију. То је велики благослов и дар, не само мени као епископу, већ и граду Ваљеву и свим људима који овде живе. Моћи ће да је целивају и веома сам радостан због тога – рекао је духовни отац овдашњег верног народа.

Директор Канцеларије за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић захвалио је Епископу Милутину на гостопримству. У српском народу постоји посебан осећај везан за крсну славу. У молитвама увек помињемо свог епископа, јер он је тај који се моли за све нас.

  • Срећан смо што смо имали прилику да и ове године са Владиком Милутином поделимо радост крсне славе, са жељом да нам он дуго поживи и у радости дочекује свој крсни дан, а ми заједно са њим доживљавамо напредак у епархији. Да заједно са њим делимо радост напретка духовног живота наше епархије. Ја сам рођен у Лазаревцу и некада сам био епархиот Ваљевске епархије, зато све манастире овог подручја доживљавам као свој крај – рекао је у здравици др Милета Радојевић. Он је пожелео Владики Милутину да још дуго прославља овај дан и рекао да ће Канцеларија на чијем је челу и убудуће настојати да помогне пројекте у Ваљевској епархији.

Део славске свечаности били су и командант касарне „Војвода Живојин Мишић“ пуковник Зоран Смиљанић, представници Полицијске управе и јавних установа, привредници, свештеници и пријатељи  Епископа Милутина.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=1056]