„Да се свако дете радује“ и у ОШ „Нада Пурић“

У наставку хуманитарне акције „Да се свако дете радује“, чланови Светосавске омладинске заједнице са ђаконом Мијом Бојиновићем и секретаром Одбора за верску наставу Епархије ваљевске јерејем Далибором Чкојићем посетили су Основну школу „Нада Пурић“ Ваљево.

Ова хуманитарна акција подразумевала је прикупљање новчаних средстава, слаткиша, грицкалица, школског прибора и играчака, како би се направили Божићни пакетићи и поделили деци која ове године можда и нису имала прилику да добију пакетић. На овај начин они су могли да осете исту радост као и друга деца за време најлепших празника у години.

Током ове посете подељено је 35 пакетића. У школи је дочек приредио вероучитељ ђакон Јован Новитовић, који је окупио децу и помогао при спровођењу акције. Дечица су светосавце дочекала са осмесима, нека и срамежљиво, али срећна што ће ове године ипак добити пакетић.

Њихова радост свакако је и радост реализатора акције. Јер, када дајемо другима, заправо дајемо себи. Овом приликом, Светосавска омладинска заједница захваљује свима који су допринели да се ова акција успешно реализује, да се, као што и њен слоган поручује, свако дете радује.

Акција је спроведена са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Господина Милутина.

Слава Богу и хвала за све!

Христос се роди! Ваистину се роди!

Александар Милутиновић

[supsystic-gallery id=1045]