Божићни загрљаји светосаваца и „Загрљаја“

У оквиру хуманитарне акције, коју је поводом божићних празника реализовала Светосавска омладинска заједница под слоганом „Да се свако дете радује“, чланови ове заједнице посетили су Удружење „Загрљај“.

Као и до сада, чланови овог удружења у потпуности су оправдали свој назив, јер начин на који дочекају госте се може описати као најтоплији загрљај. На Бадњи дан, светосавци су решили да обрадују и њихове чланове, односно децу, омладину и одрасле са сметњама у развоју.

Дан када ишчекујемо Најрадоснији хришћански празник протекао је у знаку милосрђа и љубави, чему су највише допринели дивни људи и деца из удружења „Загрљај“. Након топле добродошлице, чланови СОЗ-а заједно са ђаконом Мијом Бојиновићем придружили су се традиционалним активностима ове дечице, па су сви заједно китили бадњак. Након лепог дружења, уследила је подела пакетића, која је посебно обрадовала децу и дуго задржала осмехе на њиховим лицима.

Акција је спроведена са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Господина Милутина. Овом приликом подељено је 35 пакетића, који су настали делом добротвора, наших суграђана, и вредним радом и трудом светосаваца.

Слава Богу и хвала за све!

Христос се роди! Ваистину се роди!

                                                                                                 Александар Милутиновић

[supsystic-gallery id=1046]